GMail2Drive

L'automaticació dels processos és bàsica per tenir una bona productivitat. De res o poc serveix tenir eines collonudes, sinó les explotem per sobre de les funcions bàsiques. Aquí trobaràs una de bona.

Tots els productes de Google Workspace són compatibles amb la també eina de Google Scripts, i amb la gran ajuda de la comunicat de GitHub, trobaràs coses xules com aquestes. Un Script configurable, en el que automatiza el procés de auto-guardar els adjunts dels mails cap a una carpeta del Drive.

Moltes vegades no fem ús d'aquests "Tips" pq no sabém com ens pot ajudar a nosaltres, doncs va un parell d'exemples. Els mails que reps amb factures adjuntes, ja se que els tens redirecionats cap al responsable d'administració però d'aquesta manera pots reduïr el volum de correus i filtrar així només els adjunts i estalviar "palla". El mateix si són comandes, pressuposots etc...Es clar!

L'excel de vendes que reps amb stock dels productes dels teus proveïdors, i que tens compartit amb mes companys... Doncs automatitzal.

GMail2Drive permet, per exemple enviar a Drive, només aquells fitxers que estan en una Etiqueta/Carpeta del GMail, que t'ha enviat una persona o @domini.com, i els pot anar acumulant en una carpeta o fer sub-carpetes amb la data de recepció del fitxer.

Vinga va, aquí tens l'enllaç al projecte i si tens problemes o dubtes ens comuniquem.