Quin monitor utilizem a InfoPro?

Com és la casa d'un arquitecte? A que juga un creador de jocs? Doncs avui us parlaré del meu equip de treball en data Agost del 2021.

Fins ara treballava en dos sistemes, a l'oficina tenía un iMac del 2013 de 21", sempre m'ha agradat treballar amb MAC però el meu cor i ment sempre ha sigut Windows. Desembre de 2019 l'equip d'InfoPro va adquirir una Surface Laptop 3 cadascú, en concret un Surface Laptop 3 de 15" AMD Ryzen 7 i un Surface Laptop 3 i7 1065G7. La pandemia va fer que no treballés tantes hores amb Surface, degut als desplaçaments, així que darrerament hem decidit treballar en híbrid. El mateix Surface de carrer s'ha convertit en l'equip d'oficina. Com? Doncs amb una nova incorporació a la familia.

Monitor Samsung S34A650UXU

L'elecció d'un monitor no és gens fàcil, però posarem una mica de llum en aquest tema.

  1. El preu, la raó principal en gairebé tot és el cost que té, tot i que és molt important fer una mica de ROI (Retorn de Inversió). Un monitor acostuma a durar molt mes temps que un PC, per tant es molt mes fàcilment amortitzable. Per sort hi ha una gran diversitat.

  2. Salut, tot i que hauría d'estar en primer lloc, acostuma a pesar mes el preu. Com tota tecnología evoluciona, i en els darrers anys, han evolucionat molt en temes de salut ocular, amb tecnologies d'antiparpadeig (Anti-Flicker o Flicker Free) que redueix molt la fatiga ocular, la reducció de tons blaus (Low Blue Light) que consta de reduir i/o eliminar els tons blaus del que veiem, a molta gent no li agrada, pero costa poc acosumar-se i es pot programar només en hores nocturnes, que és quan s'aconsella, ja que ajuda a conciliar el són, s'ha demostrat que els tons blaus de les pantalles alteren el són. El Sensor ambiental (Ambient Light) és un sensor de llum que reduiex el brillo i ajusta el color del monitor segons la llum natural o artifical de l'habitació. La curvatura del monitor, et deixo un enllaç on podràs aprendre mes sobre aquesta tecnología, però bàsicament i molt resumit és que el nostre ull no és pla, sinó curvat, la curvatura dels monitors segueix la curvatura natural del nostre ull, fent que els laterals tinguin la mateixa distancia que la centre del ull i redueix la fatiga que si provocat un monitor pla. Personalment penso que en un monitor de PC si que te raó aquesta tecnología, però en una TV no, a no ser que vegis sol@ la TV i estiguis al centre.

  3. Productivitat, la principal raó per la que fem un canvi així és productivitat, en aquest cas un monitor ultra-panoràmic és com ajuntar dues pantalles en una, poden dividir la pantalla amb dos o mes aplicacions, per fer això hi ha una eina de Microsoft, dins de les Powertoys que es diu Fancy Zones, que és inmillorable. Les bones qualitats de salut comentades anteriorment també ajuden a una millor productivitat, sobretot treballant de nit o al hivern.

  4. Ergonomia, un bon monitor s'ha de poder moure, com nosaltres, en alçada i basculant endavant i endarrere, és important per tant que el peu sigui telescòpic, els paquets de fulls de 500 no s'haurien ni de comprar si tens un bon sistema de digitalització.

  5. Prestacions, depenen del ús que tingui el monitor, ofimàtic, foto/video, jocs, necessitarém un monitor mes específic. Per exemple un monitor ofimàtic necessita tecnologies com les de salut ja que és d'un ús mes prolongat. Si és per jugar necessiatrém 120Hz de refresc o superior, en canvi un monitor de foto/video buscarém que pugui reproduir els RGB o altres valors de referència en color el millor possible. En aquest cas nostre tenim HDR10+ que es una tecnologia de millora dels colors i negres, un panell QLED, 120Hz i resolucio UWQHD (Ultra-Wide 4k)

  6. Extres, en aquest cas el nostre model Samsung (Com molts d'altres monitors) incorpora un replicador de ports. Siginifica que unicament connectant un USB-C entre el monitor i la Surface tenim: Alimentació i carrega de batería, Imatge, Só, Xarxa 1Gb i 3 USB mes. D'aquesta manera amb un únic cable tenim de tot i és extremadament fàcil agafar l'equip i marxar corrent.